2020-10-27 14:53:50• hírek • Bede Emőke

Csalással tett szert plusz jövedelemre egy szatmári cég

Kétség sem fér hozzá, hogy a koronavírus-járvány számos céget hozott nehéz helyzetbe: vannak, akiknek ideiglenesen, és vannak, akiknek végérvényesen fel kellett függeszteniük a tevékenységüket a világjárvány miatt. Ezzel kéz a kézben járt az is, hogy számos munkavállalót kényszerszabadságra küldtek vagy rosszabb esetben elbocsátottak.

A kormány vállalatokat segítő intézkedéscsomagjának egyik fontos tétele az volt, hogy az állam átvállalta a cégektől a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak juttatásainak 75 százalékát. E segítség biztosan rengeteg vállalatot mentett meg a csődtől, viszont vannak olyanok is, akik ebben az időszakban is azt keresték, hogyan tehetnének szert plusz, nem feltétlenül törvényes bevételre.


Az egyik szatmári cégnél például azt sütötték ki, hogy az alkalmazottakat papíron kényszerszabadságra küldik, majd megigénylik a vállalkozásmentő támogatást, de a munkásokat ettől függetlenül továbbra is berendelik dolgozni. A cég ezt a módszert alkalmazva megközelítőleg 165 ezer lejt csalt ki jogtalanul a munkaerő-foglalkoztatási ügynökségtől, ám végül belebuktak a bizniszbe, hétfőn pedig a rendőrség is megjelent az ajtóban.


Az ügyben tartott házkutatások során több hivatalos dokumentumot is lefoglaltak, 32 személyt pedig kihallgatnak. A hatóság csalás és hamis nyilatkozattétel elkövetése miatt büntetőeljárást kezdeményezett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: